Proč jsou designové dámské plavky běžně tak drahé?

 

Pro spoustu žen je to něco jako letní rituál- chodit po obchodech s oblečením, brát hravé plavky ze stojanu, kouknout na cenovku a zase je rychle vrátit zpět, protože si je jednoduše nemohou dovolit. Pokud chcete opravdu stylové plavky, pak jejich cena běžně přesáhne hranici 2000,-Kč. Ale jak může hrstka látkových čtverců, řetízků a přezek vyjít tak draho?

Dámské plavky kvalitního střihu, designu a provedení jsou totiž poměrně komplikovaným oděvem, jehož ceny jsou vázány na složitost světové výroby a platy všech v tomto oboru včetně návrhářů apod. Vymyslet správný tvar a zpracování plavek je minimálně stejně složité, jako navrhování šatů. Návrháři dámských plavek musí bedlivě sledovat a vkomponovávat moderní trendy, ale také musí zajistit, aby plavky seděly co největšímu množství žen. V ideálním případě dámské plavky stlačí některá místa, ale zároveň odhalí jiná. Návrháři pracují na velmi malém plátně, takže je o to těžší vytvořit takové “oblečení“, ve kterém se zákaznice cítí dobře a zároveň přitažlivě i sexy. Dalším důvodem pro vyšší cenu plavek jsou materiály, které musí být pružné. Roztažné tkaniny, které způsobily revoluci ve světě plavek okolo roku 1960, jsou dražší, než klasické materiály pro výrobu jiných kousků oblečení. Navíc musí materiály odolávat širokému počtu nejrůznějších agresivních látek, které jsou ve vodě bazénů obsaženy. Především jde pak o chlor. Je velmi důležité, aby plavky nejen vypadaly skvěle, ale také odolávaly slunečnímu záření, slané i chlorované vodě, umožňovaly bezproblémový pohyb atd. Relativně krátká doba, kterou tráví plavky na pultech obchodů, také přispívá k jejich vyšším cenám. Poptávka zákazníků je totiž omezena na několik málo dnů v roce.

Naštěstí ne všechny dámské plavky musí být drahé- vzhledem k tomu, že naše společnost Amodio.cz kupuje plavky přímo od výrobců, nemusíte platit zbytečné náklady nejrůznějším dodavatelům a překupníkům. U nás tudíž najdete velmi stylové dámské plavky ve vysoké kvalitě a velmi stylových designech za velmi příjemné ceny již od 490,-Kč.

Napsat komentář